Otsisid märksõna "vaatamisväärsused lääne-virumaal"

Viitna Kõrts

18. sajandist pärinev Viitna Kõrts - Hobupostijaam asub Põhja- Eestis, Lahemaa Rahvuspargi lõunaserval, Tallinn- Narva maantee 71. kilomeetril. Kõrtsihoone on suurim puukõrts Eestis ning muinsuskaitse all kui arhitektuurimälestis. Viitna Kõrts on Ehtne Eesti kõrts, kus süüa pakutakse kui muiste ning peoõhtuid...

Vaata esitlust

skoor
4.3

Saada e-mail

Vinni Hostel

Vinni hostel asub Lääne-Virumaa keskusest - Rakverest - 6 km kaugusel Vinnis. Hostel on parim valik, kui eelistate mõistlikke hindu, kuid samas nõuate puhtust ja korda. Hostel on ideaalne nii lühemaks kui pikemaks peatumiseks, ööbimiseks üksi või koos perega, reisides töö- või puhkuse eesmärgil. Hostelis on 12 tuba,...

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Saada e-mail

Viru-Nigula Mälestussammas Vabadussõjas Langenuile

Mälestussammas Vabadussõjas langenuile rajati 1936. aastal skulptor August Vommi kavandite ja juhatuse järgi. Lõhuti venelaste poolt kahel korral – 1940 ja 1944. Taastati Matti Variku järgi 1990. aastal.

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Võivere Tuuleveski

Simuna - Väike-Maarja tee ääres on Võivere tuuleveski, mille lähedal praegu veel tagasiasetatud murukamara all on kivi Struve meridiaanikaare otsapunkt tähisega. See on koos Struve tulba ja Tartu tähetorniga UNESCO maailmapärandi nimekirjas.

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Väike-Maarja I-Punkt Muuseumis

Väike-Maarja Muuseumi I-punkt on avatud: 1. mai - 30. sept. teisipäevast laupäevani kell 10.00 - 17.00 1. okt. - 30. apr. esmaspäevast reedeni kell 10.00 - 17.00 Teistel aegadel kokkuleppel.

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Väike-Maarja Kirik ja Kalmistu

Väike-Maarja kirik ja kalmistu pärineb 14. saj. 70. aastatest (teistel andmetel 1346.a.). 1873.a sai torn oma praeguse kõrguse 61,65 m. Gooti stiilis 3-löövilise kodakiriku võlve toetavad neli sammast. Torni aluses olevad laskepilud ja tugevad kuni 2,4 m paksused müürid tõendavad, et vajadusel sai kirikut kasutada...

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Väike-Maarja Köstrimaja

Kultuuri- ja seltsitegelase köster Johan Kotli elupaik 1893-1933. Arhitekt Alar Kotli sünni- ja lapsepõlvekodu. Majal avati Väike-Maarja Muinsuskaitse Seltsi ja Aiandusseltsi poolt 1990.a mälestusplaat.

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Väike-Maarja Muuseum

Väike-Maarja Muuseum on avatud: 1. mai - 30. sept. teisipäevast laupäevani kell 10.00 - 17.00 1. okt. - 30. apr. esmaspäevast reedeni kell 10.00 - 17.00 Teistel aegadel kokkuleppel. Väike-Maarja muuseum i asutas Väike-Maarja kolhoos 1986.a. Muuseum asub endises kihelkonnakooli majas, mis renoveeriti pärast...

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Väike-Maarja Rahvamaja

Rahvamaja asukohaga Pikal tänaval on ehitatud 1912.a põllumeeste seltsi poolt ja oli tol ajal suurim kivist maaseltsimaja. Praegu on Väike-Maarja rahvamaja jalutussaalis 1981.a-st G.Markelovi puitskulptuurid: Märt Meose ja Jakob Liivi kaksikportree ning Georg Lurichi büst. Fuajee seinal on E.Jänese freskomaal "Maarjapäevad".

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Väike-Maarja Õppekeskuse Hoone

Tänapäeva arhitektuuri kaunis näide, asub Pikal tänaval. Väike-Maarja kolhoos ehitas selle oma keskusehooneks, valmis 1990.a. Projekti autor on M. Truu ja sisekujundaja M.Puusepp.

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Äntu Järved

Äntu järved asuvad Väike-Maarjast 7-11 km kaugusel Tartu maantee läheduses. Neid on kokku 7 - suurimad neist on Sinijärv, Valgejärv ja Vahe- ehk Roheline järv. Äntu teised järved on Linaleo-, Mäeotsa, Umb- ja Kaanjärv. Vesi järvedes on rohekassinise värvusega ja põhjas asuva järvelubja tõttu väga läbipaistev.

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail

Äntu Viinavabriku Varemed

Äntu viinavabriku alles jäänud varemed on ehitatud 1908. a. Tootmishooneid ehitades mõeldi nende kaunistamisele. Seda tõestavad toredad punasest tellisest aknaäärised. Unikaalne on tahutud paekivist 20 m kõrgune viinavabriku korsten, mis on üle ootuste väga hästi säilinud.

Vaata esitlust

skoor
0.0

Saada e-mail